A A A K K K
людям з порушенням зору
УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ СІМ`Ї МОЛОДІ ТА СПОРТУ СНОВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ КОРЮКІВСЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Другий конкурс статей «Вікіпедія для школи» стартує у жовтні

Дата: 28.09.2020 14:44
Кількість переглядів: 249

 

 

 

 

З 20 жовтня по 20 грудня в українській Вікіпедії триватиме конкурс «Вікіпедія для школи», мета якого створити якісні статті на теми шкільної програми. Запрошуємо педагогів долучатися та позмагатися за цінні призи.

Навчання у школі не обходиться без Вікіпедії, тому важливо, щоб онлайн-енциклопедія містила якісні статті, що стануть у пригоді як учням, так і педагогам. Саме тому ми вдруге оголошуємо конкурс «Вікіпедія для школи» для покращення тем шкільної програми відповідних предметів. Цього року таких тем у конкурсі одинадцять — «Англійська мова», «Всесвітня історія», «Географія», «Зарубіжна література», «Інформатика», «Історія України», «Математика», «Мистецтво», «Українська література», «Українська мова», «Фізика».

До участі запрошуємо освітян — шкільних вчителів, університетських викладачів та інших спеціалістів. Для цього необхідно зареєструватися в українській Вікіпедії і заповнити анкету.

Конкурс триватиме з 20 жовтня по 20 грудня. За цей період учасники можуть створювати нові чи поліпшувати вже наявні статті на конкурсні теми. Списки пропонованих до створення й поліпшення статей, а також детальні умови участі можна знайти на сайті конкурсу: shkola.wikimedia.org.ua

Переможців у кожній темі буде нагороджено цінними призами та дипломами. Також будуть відзначені й ті учасники, що посіли друге та третє місця.

Перший конкурс «Вікіпедія для школи» відбувся 2019 року. Тоді змагання проводилося у семи категоріях. Журі отримало на розгляд 230 нових і поліпшених статей; зареєструвалося 75 учасників та учасниць. Найпопулярнішими категоріями стали «Всесвітня історія», «Фізика» та «Інформатика». 


« повернутися

Вхід для адміністратора