A A A K K K
людям з порушенням зору
УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ СІМ`Ї МОЛОДІ ТА СПОРТУ СНОВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ КОРЮКІВСЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Проведемо перший дзвоник по-новому: креативні ідеї та сценарії

Дата: 27.08.2020 15:17
Кількість переглядів: 446

Хоча епідеміологічна ситуація в Україні змінюється щодень, прем’єр-міністр обіцяє: навчальний рік розпочнеться 1 вересня. Але перший дзвоник цьогоріч не буде таким безтурботним, як до пандемії COVID-19. Так, не буде традиційних лінійок, але святкування можна проводити в межах кожного класу та впровадити власний креативний формат.

Перше вересня – урочистий та хвилюючий день у житті кожної людини. Він завжди відрізняється яскравістю вражень і переживань, нових надій і несподіваних зустрічей.

У 2020/2021 навчальному році Міністерство освіти і науки України рекомендує свято першого дзвоника організувати у новому форматі, оскільки традиційний формат через карантинні обмеження буде не зовсім коректним.

Під час проведення онлайн-толоки, організованої EdCampUkraine 04 серпня 2020 року, заступниця Міністра освіти і науки України Любомира Мандзій порадила закладам освіти під час святкування Першого вересня утриматись від масових заходів та провести йогов межах колективу класу.

Формат проведення Першого вересня має бути визначено кожною школою індивідуально.

«Не наражаймо одне одного на небезпеку і придумаймо креативний формат. А я точно знаю про креативність наших шкільних команд»,–сказала Любомира Мандзій. За її словами, заходи доцільно проводити на відкритому повітрі.

Сьогодні є чимало способів зробити початок нового навчального року дійсно цікавим та креативним.

Ми обов’язково маємо дотримуватися рекомендацій МОЗ, тож формат проведення свята зміниться.

Які деталі врахувати, готуючи свято першого дзвоника 2020?

  • Святковий захід у школі має відбуватися в окремих кабінетах, щоб мінімізувати контакт з іншими дітками. Можливий виняток для 1-го та 11-го класів.
  • Учням 1-4-х класів дозволили бути без масок, а всім іншим школярам та вчителям вони потрібні лише для входу та пересування школою. Під час уроків маски необов’язкові, лише в помаранчевих зонах вчителям рекомендували використовувати захисні щитки.
  • вчителі, які працюють у жовтій або зеленій зоні, повинні просто дотримуватися відповідної дистанції;
  • допуск вчителів на роботу відбуватиметься тільки після проведення відповідної термометрії;
  • дозатори та антисептики повинні бути в закладі тільки на вході, надалі рекомендується ретельно мити руки після кожного уроку.
  • допуск до роботи персоналу закладів освіти здійснюється за умови використання засобів індивідуального захисту — респіратора або захисної маски;
  • працівники з ознаками респіраторного захворювання і температурою 37 градусів не допускатимуться до робочого місця;
  • було б добре, якби батьки учнів не заходили на територію школи, щоб не створювати скупчення та не порушувати рекомендації МОЗ.

« повернутися

Вхід для адміністратора