A A A K K K
людям з порушенням зору
УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ СІМ`Ї МОЛОДІ ТА СПОРТУ СНОВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ КОРЮКІВСЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Державна служба якості освіти інформує

Дата: 09.04.2021 12:00
Кількість переглядів: 254

 Державною службою якості освіти України проводиться інформаційна кампанія з питань якісної школи та системи забезпечення якості освіти про те, якою має бути якісна школа та як нова система забезпечення якості освіти і кожен учасник освітнього процесу може допомогти закладу стати кращим.        

Яка вона, якісна школа?

Насамперед діти і вчителі, об’єднані спільними цінностями та прагненням до розвитку. А вже потім – стіни і красиві парти. У школі важливий мікроклімат, у якому кожен відчуває власну гідність та ставиться з повагою до інших.

Якісна школа для учня – це місце, куди хочеться йти і безпечно перебувати. У такій школі учням цікаво на уроках, вони почуваються комфортно і мають друзів. Якісна школа для вчителя – територія творчої свободи й розвитку. Керівник та колектив підтримують учителів, а учні хочуть навчатися. Батьки, відпускаючи дітей у якісну школу, не хвилюються за їхню безпеку та здоров’я. Вони впевнені, що діти у школі всебічно розвиваються, а їхні успіхи оцінюють об’єктивно та прозоро.

Реформа НУШ покликана створити саме таку якісну школу в Україні і будує нову українську якісну школу, починаючи з початкових класів. Успішність цієї реформи тісно пов’язана із впровадженням системи забезпечення якості освіти в кожній школі, яким займається Державна служба якості освіти. Наша мета – створити можливості для школи сприймати виклики, що ставить середовище.

Що таке інституційний аудит і для чого його проводять в українських школах?

Аудит є новою для України процедурою вивчення діяльності шкіл, яка прийшла на зміну державній атестації навчальних закладів. Це зовнішнє оцінювання роботи школи, під час якого незалежні експерти вивчають освітні й управлінські процеси.

Ідея аудиту – відійти від радянських перевірок шкіл, завдання яких було знайти проблеми. Аудит же покликаний не карати, а підтримати школи та показати їм, як стати кращими.

Місія аудиту – допомогти школам підвищити якість їхньої діяльності та сприяти зростанню суспільної довіри до освіти. Це новий формат співпраці на місцевому та національному рівнях, який є запорукою майбутнього вдосконалення української освіти.

Дізнавайтесь більше про якісну школу на сайті https://qualityeducation.org.ua

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора