A A A K K K
людям з порушенням зору
УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ СІМ`Ї МОЛОДІ ТА СПОРТУ СНОВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ КОРЮКІВСЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИШКІЛ «ДЖУРА-ПРИКОРДОННИК 2021»

Дата: 30.09.2021 11:06
Кількість переглядів: 499

У другій декаді вересня, в кінологічному навчальному центрі м. Великі Мости Львівської області відбувся вже традиційний Всеукраїнський вишкіл «Джура-Прикордонник».

         Цьогоріч у вишколі брало участь 320 учасників з 29 прикордонних районів та лінії розмежування, які представляли 17 областей нашої держави.  Чернігівську область, вже не вперше,  представляв рій «Січовик» Петрівського НВК Сновської ТГ.

 На відкритті для учасників вишколу кінологи влаштували показовий виступ зі службовими собаками. Чотирилапі помічники продемонстрували свої неперевершені «професійні» навички у пошуку зброї, наркотиків та затриманні порушників.

Спеціально до цього заходу керівництво Прикордононої служби України направило  до навчального центру Академічний ансамбль пісні і танцю Державної прикордонної служби України, учасники якого подарували усім присутнім гарний настрій, незабутні емоції та, якось по-домашньому, згуртували рої з усієї країни .

    

Для учасників зборів була підготовлена цікава і насичена програма, що включала практичні заняття з тактичної медицини, спортивного орієнтування та слідознавства, несення служби з охорони кордону, відвідування відділу прикордонної служби «Рава - Руська» та музею навчального центру. Побували юні прикордонники і на екскурсії в місті  Жовква.

 Вразило перебування в службовій атмосфері прикордонників. І затримання порушників, і справжня перевірка документів та транспортних засобів, і ще багато чого. Юнаки та дівчата перетворились на справжніх охоронців державних рубежів на пункті пропуску через державний кордон «Рава-Руська». Учасники вишколу «Джура-Прикордонник» щільно знайомилися з роботою  прикордонників та специфікою служби з охорони державного кордону, з технічними засобами, які використовують під час перевірки документів та транспортних засобів. Кожен мав змогу відчути себе справжнім військовим.

  

          Побував рій і на державному кордоні.  Це не просто фото. Праворуч - контрольно-слідова полоса та територія Польщі, ліворуч – Україна.

         У Кінологічному навчальному центрі школярі вчилися діяти в складі прикордонного наряду «Прикордонний патруль» та досліджували елементи доріжки слідів. Також цікавими були заняття з тактичної медицини, де кожен навчився надавати допомогу пораненому та зупиняти кровотечу.

А ще була теренова гра та емоційний пейнтбол…

 Втомлені, щасливі, сповнені позитивних вражень, з новими друзями повертались учасники до Львова, який зустрів нас дощем. Мабуть, «плакало» місто Лева і не хотіло, щоб ми повертались додому.

 Усі діти отримали подяки від Державної прикордонної служби України та сертифікати учасника Всеукраїнського вишколу «Джура –Прикордонник 2021» від відділу національно-патріотичного виховання Міністерства молоді та спорту України.

         Недостатньо сказати, що учасники заходи отримали задоволення від вишколу. Думається тема армії назавжди увійшла в серця молодих людей і, віриться, що незабаром немало з «джурівців» оберуть собі професії, пов’язані з захистом кордонів любої Батьківщини.

 

  Рій «Січовик» висловлює слова великої вдячності сектору сім’ї, молоді та спорту Управління освіти Сновської міської ради та відділу прикордонної служби «Гірськ» за сприяння в організації поїздки на вишкіл.

 

Григорій  МУРАВКО

 


« повернутися

Вхід для адміністратора